Over Lars

Mijn naam is Lars van den Berg en ik ben sinds ik 15 was actief in ‘de hondenwereld’. Inmiddels ben ik Larsk9s gestart, met als doel mensen te helpen met problemen die ze hebben met hun hond.

Al sinds ik mij kan herinneren heb ik en grote passie voor honden, dieren en natuur gehad. Ook was ik altijd al groot bewonderaar van ‘Dog Whisperer’ Cesar Millan. De manier waarop hij werkt met honden en honden over mentale problemen heen helpt inspireerde mij om meer te willen leren over honden. Toen ik na het behalen van mijn diploma moest gaan kiezen wat ik wilde gaan studeren wist ik zeker dat ik meer wilde gaan leren over honden en hun gedrag. Ik koos voor de opleiding Dier, gedrag & ondernemen in Velp (Gelderland). Tijdens deze opleiding leerde ik veel manieren van trainen en werken met honden en andere dieren. Ook heb ik stages gedaan in het werken met dieren, om vervolgens mensen te helpen, op een therapeutische manier. En we zijn gaan helpen op een hondenrescue in Spanje, en in Zuid-Afrika hebben we honden en wildlife rescues geholpen.

Tijdens mijn opleiding wist ik wel dat ik er na meer wilde gaan leren over de psychologie achter honden gedrag, niet alleen het trainen. Daarom ben ik -na een jaar zoeken en mailen- tijdens mijn laatste jaar van de opleiding naar Arizona, US gevlogen om een opleiding te doen bij Linn Boyke (afbeelding onderaan) bij the School of Dog Psychology, hier leerde ik heel erg veel, onder andere van mentoren Linn Boyke en Cesar Millan (afbeelding onderaan). 

Toen ik mijn opleiding in Nederland heb afgerond ben ik naar Curacao gegaan om bij het Kluivert Dog Rescue center te werken. Hier hielp ik  bij het vangen van gewonde straathonden, het socialiseren van puppies, het castreren en seriliseren van honden, en nog veel meer. Na 3 maanden besloot ik door te reizen naar California om te werken met John Flores (afbeelding onderaan) bij zijn stichting ‘Ipittythebull’. Hier werkte ik fulltime, ook voor 3 maanden. Onder andere aan het herstellen en trainen van getraumatiseerde honden voor wanneer ze worden geadopteerd.

 

Linn Boyke, John Flores, Lars @ Pasadena
Larsk9s Cesar Millan DPC
Lars, Cesar Millan, Alfie @ Santa Clarita